Tuesday, December 9, 2008

Kak Ina..isteri yang tabah

Alhamdulillah, pagi ini jam 10.00 pagi saya sempat menziarahi Kak Ina sekeluarga bersama dengan Pn Hjh Ciana. Kasihan melihat anak sulung kak Ina yang teruk seluruh badan akibat demam campak. Sdr Faizal masih lagi di hospital Seremban. Dah lebih seminggu beliau di tahan diwad. 5 drp 7 org anak Faizal terkena demam campak. Saya lihat yang kecil dah beransur pulih. Yang agak teruk ialah anak sulung.
Kasihan melihat Kak Ina yang sibuk menguruskan anak2x dan waktu yang sama pergi menziarahi suaminya di hospital. alhamdulillah, petang semalam mak Kak ina dari tampin datang turun menjenguk dan menjaga cucunya yang tidak sihat. menurut kak Ina, mula2x anaknya yang kecil kena demam campak dahulu setelah berjangkit dengan anak jiran. Selepas itu diikuti dengan Faizal dan anak-anak yang lain.
Saya tidak berkesempatan berbual lama kerana akan bertolak ke Sabah jam 2ptg ini. Saya doakan agar Allah permudahkan urusan kak ina seluarga dan moga bersabar dengan setiap ujian ini. Pesan Hjh Ciana kepada Kak Ina, setiap dugaan Allah; pasti akan ada ganjaran dan nikmat yang tidak kita sedari diakhirnya. Terima kasih kepada sahbat2x DMPKR yang menghulurkan sumbangan untuk membantu kak Ina termasuk jiran Hjh Ciana. Moga Allah membalas jasa kalian.

No comments: