Sunday, April 19, 2009

KKP di Sendayan

KKP- Khidmat Kesihatan Percuma kali ini kami adakan di Bandar Baru Sendayan sempena program MINI KARNIVAL WANITA BERSAMA RAKYAT anjuran Wanita Keadilan Rembau. Dapat juga saya mengenali Ketua Wanita Keadilan Rembau, Pn MasAyu dan AJKnya. Karnival dan program ini diadakan diperkarangan rumah Pn MasAyu sendiri.InsyaAllah, next KKP pada 26 April nanti saya akan bawa sekali Normala.Alhamdulillah Dr Linda dan Dr Marsyidah turun membantu menjayakan program ini. Meskipun bilangan individu yang menjalani pemeriksaan sekitar 50-60 orang sahaja, kami seolah tak menang tangan kerana semuanya menyerbu sekaligus. Syukur ada Normala (mualaf baru 7 bulan) datang membantu kami. Mala memaklumkan dia berminat sekali untuk turun membantu program-program sebegini.

Sambil sibuk membantu para doktor mengira BMI, saya sempat juga mendengar DIALOG SANTAI BERSAMA YB Zuraidah Kamarudin (Ketua Wanita Keadilan Pusat / Ahli Parlimen Ampang),YB Haniza Talha (Timbalan Speaker Wanita Selangor), YB Siti Mariah Mahmud (Ahli Parlimen Kota Raja), che'GuBard (MPT Keadilan / Ketua Bahagian Rembau) dan
YBhg Aisah Lamsah (Ketua Wanita Keadilan N.S). Banyak pengalaman mereka sebagai YB dikongsi bersama wanita dan para tetamu yang hadir.

1 comment:

cheguBard said...

terima kasih tak terhingga...