Tuesday, October 12, 2010

Moga mak selamat pergi dan kembali

10.10.10, jam 5.00 pagi kami telah berada di kompleks Tabung Haji untuk menghantar emak Aziah bt Ahmad ke tanah suci. Tenang ,bersih dan berseri-seri wajah mak bila mendapat jemputan Ilahi untuk mengerjakan ibadah haji.
"Mak...ampunkan dosa Wani. Tolong doakan wani dan kami sekeluarga agar dipermudahkan Allah dalam segala urusan. Mak jaga diri dan kesihatan baik-baik ye" Rasa sayu bila memeluk emak untuk kali terakhir sebelum emak bertolak. Meskipun hanya emak mertua, aku bersyukur mendapat kasih sayang mak dan adanya maka maka aku mendapat seorang suami anugerah yg tidak ternilai dari insan yg bergelar mak. Kebaikan yg ada pada suami adlah dari mak jua....

Moga Allah permudahkan urusan emak disana dan semoga emak mendapat haji yg mabrur. Sempat ku berbisik dan menggenggam erat tangan suami pabila melihat ramainya org yg berpeluang ke tanah suci. "Bila agaknya kita akan terima jemputanNya..." " insyaAlllah...doakan ada rezeki dan kelapangan, kita akan ke sana".

Jauh disudut hati rasa cemburu yg teramat sangat melihat mereka yg telah mendapat kad undanganNya terlebih dahulu. " InsyaAllah...moga akan sampa masanya untukkku dan suami ke sana.Ameen...."

No comments: